Medewerkers ROVA behalen mbo-diploma Medewerker Afval

Medewerkers ROVA behalen mbo-diploma Medewerker Afval


in Inwoners
Delen

Het leven van onze medewerkers in de buitendienst is door de jaren heen sterk veranderd. Om aansluiting te houden bij de actuele kennis en competenties, zijn begin 2016 maar liefst 108 medewerkers van ROVA gestart met een mbo opleiding. En met succes! Op 29 september 2016 werden de eerste 18 mbo-2 diploma’s uitgereikt. Ramon van Rossum, Manager Uitvoering ROVA sprak in zijn toespraak met trots over de studenten die een diploma hebben behaald.

De digitale tachograaf, werken met boordcomputers, veilig werken langs de weg, om gaan met drukker wordende steden. Het zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding Medewerker Afval. “Door onze medewerkers deze opleiding aan te bieden, krijgen ze de kans om zich te blijven ontwikkelen”, aldus Paulien Buitink personeelsadviseur bij ROVA.

“De vakopleiding Medewerker Afval bestaat nu een jaar. Hiervoor was er geen opleiding voor het werk dat onze medewerkers in de uitvoering doen. Veel van hen zijn min of meer in het vak gerold, soms zelfs zonder opleiding. Dit komt omdat voorheen de nadruk op fysiek werk lag, maar dat is door de jaren heen veranderd. Ondanks dat onze medewerkers de werkzaamheden allemaal naar behoren uitvoeren, kunnen ze dat niet aantonen met behulp van diploma’s. Met het behalen van deze opleiding kwalificeren onze medewerkers zich als vakbekwaam”, aldus Buitink.

 De 18 mannen die deze dag het diploma mogen ophalen, maken deel uit van de eerste lichting in Nederland die deze vakopleiding hebben afgerond. Buitink: “Wat het extra bijzonder maakt, is dat de medewerkers zelf gemotiveerd zijn om de opleiding te volgen. We hebben iedereen bij ROVA de kans gegeven deze opleiding te volgen zonder het te verplichten.”

 Jurgen Mulder mag zich sinds vandaag gediplomeerd Medewerker Afval noemen. Hij is trots dat hij vandaag, na een jaar studeren, zijn diploma in ontvangst mag nemen. “Het is 22 jaar geleden dat ik moest studeren, dat maakte het soms wel moeilijk. Maar ik heb mijn diploma gehaald, dat heb ik toch maar mooi voor elkaar!”

Colombiaanse delegatie bezoekt ROVA

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RMO) heeft in de week van 15 tot en met 19 juni een delegatie uit Colombia op...
Bekijk