Help mee en maak van afval weer grondstof

Help mee en maak van afval weer grondstof


in Inwoners
Delen

Huishoudelijk afval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen die hergebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Daarom is het belangrijk om afval en grondstoffen goed te scheiden. Veel inwoners doen dit al heel goed en dat maakt ze echte Terugwinnaars. Een Terugwinnaar zorgt namelijk voor goed gescheiden grondstoffen, zodat het weer gebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten. 

Belang van goed scheiden
Maar liefst 90% van ons huishoudelijk afval is geschikt als grondstof voor hergebruik. Oud glas wordt bijvoorbeeld weer nieuw glas en groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan gerecycled worden tot nieuwe duurzame producten zoals groen gas en compost. Dat lukt echter alleen als het afval goed gescheiden wordt aangeleverd.

Als de ingezamelde grondstoffen vervuild raken, kan het niet worden gerecycled, maar moet het worden verbrand als restafval. Daardoor verliezen we kostbare grondstoffen en moeten we meer nieuwe grondstoffen uit de aarde halen.

Inzetten als Terugwinnaars
We hopen dat iedereen zich als echte Terugwinnaars wil (blijven) inzetten voor het goed scheiden van afval, zodat er geen waardevolle grondstoffen verloren gaan.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat er geen afval tussen de grondstoffen komt, zodat die weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten.

Samen maken we van ons afval weer grondstof.
Kijk voor meer informatie op www.terugwinnaars.nl

Meer functionaliteiten in vernieuwde ROVA-app

De vernieuwde ROVA-app staat in de appstores. Naast de compleet vernieuwde look and feel geeft de nieuwe app u meer info...
Bekijk