Lever elektrische apparaten in tijdens de Nationale Recycleweek van 14 tot en met 21 oktober

In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen gerecycled en dit kan nog veel hoger worden! Om hier aandacht aan te geven wordt de Nationale Recycleweek georganiseerd van 14 tot en met 21 oktober 2019. Meedoen is heel makkelijk, gooi je apparaten en lampen nooit weg maar lever ze in. In ruil voor minimaal 3 oude lampen ontvangen snelle inleveraars een leuk kaartspel (op=op).

Wat valt onder elektrische apparaten?
Alle elektrische apparaten en/of energiezuinige lampen uit het huishouden. Dit zijn alle producten met een stekker of batterij. We noemen dit ook wel wit- en bruingoed.

Voorbeelden zijn:

• Elektrisch gereedschap
  • Kleine huishoudelijke- en keukenapparatuur
  • Oude mobiele telefoons
  • Televisies, radio’s
  • Computers, faxen, kopieerapparatuur, printers,
  • Koelkast
  • Wasmachine/ Droogmachine

Hieronder vallen niet:

• Losse Accu’s
  • Losse Batterijen
  • Chemisch afval

Waar kan het heen?
Elektrische apparaten, ongeacht ze heel of kapot zijn, kunt u aanbieden op het milieubrengstation van ROVA of uw gemeente. Dit geldt niet voor bedrijfsmatige elektrische apparaten.

Soms kunt u ze ook inleveren bij de kringloopwinkels bij in de buurt. Informeer hiervoor bij de kringloopwinkel.

Daarnaast kunt u de kleine elektrische apparaten vaak ook kwijt op andere plekken bij u in de buurt zoals een supermarkt of een bouwmarkt. Kijk voor de locaties bij u in de buurt op https://www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken

Wat gebeurt ermee?
ROVA, gemeenten, detailhandel en reparatiebedrijven bieden de ingenomen apparaten aan bij producenten of importeurs. De producent of importeur zorgt vervolgens voor het transport naar de verwerkingsbedrijven. De verwerkingsbedrijven halen eerst de gevaarlijke materialen uit de apparaten. Daarna worden alle bruikbare materialen uit de apparaten gehaald, zoals glas, ijzer, koper en andere metalen. Deze materialen worden weer gebruikt als grondstof voor het maken van nieuwe producten.

Gemeente Zwolle en ROVA starten met innovatieve methode om status verkeersborden te controleren

Gemeente Zwolle en ROVA starten met een pilot om het beheer van de Zwolse verkeersborden te optimaliseren met behulp van...