Tarieven voor papier en karton en grond per 1 september gewijzigd

Tarieven voor papier en karton en grond per 1 september gewijzigd


in Inwoners
Delen

Vanaf 1 september wijzigen de poorttarieven voor papier en karton (voor bedrijven) en grond (voor particulieren) op de milieubrengstations van ROVA.

Tarieven papier en karton
Voorheen hanteerde ROVA voor bedrijven en particulieren één tarief voor papier en karton gehanteerd, dit tarief wordt met ingang van september gesplitst in een tarief voor bedrijven en voor particulieren.

Het tarief voor papier en karton voor bedrijven wordt €8,- per 100 kilo. Particulieren kunnen papier gratis aanbieden bij het milieubrengstation.

Voor grote hoeveelheden karton gaan particulieren mogelijk ook het bedrijfstarief van €8,- per 100 kilo betalen. De medewerkers van het milieubrengstation beoordelen of dit van toepassing is.

Tarieven grond
Het tarief voor grond (voor particulieren) wordt gewijzigd van €2,55 naar €8,- per 100 kilo. 

Daarnaast moeten particulieren die grond brengen een verklaring tekenen. In deze verklaring moet staan van welke locatie de grond afkomstig is en moet worden verklaard dat de grond schoon is. Er mag maximaal 1 kuub (1 m3) grond aangeboden worden.

De wijzigingen voor het aanbieden van grond komen voort uit een aangescherpte regelgeving vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Let op: Voor inwoners uit Zwolle geldt dat de eerste 250 kilo gratis is. Inwoners uit Amersfoort kunnen 1 kuub (1 m3) gratis aanbieden. Wel dient een verklaring getekend te worden.

Voor bedrijven is het sinds 18 juli 2019 niet meer mogelijk grond aan te leveren.

 

Volgende stap gezet naar verhuizing bedrijfsactiviteiten ROVA in Amersfoort

Woensdag hebben wethouder Hans Buijtelaar van de gemeente Amersfoort en Marco van Lente hun handtekeningen gezet en daar...
Bekijk