Zwolse jeugd deelt zelfgekweekte zonnebloemen uit in zorginstellingen

Zwolse jeugd deelt zelfgekweekte zonnebloemen uit in zorginstellingen


in Inwoners
Delen

De kinderen van de Zwolse jeugdtuinen hebben donderdag 1 augustus 2019 zo’n 500 zelfgekweekte zonnebloemen afgesneden en vervolgens aangeboden aan de cliënten van diverse zorginstellingen in de stad. De bloemen werden met veel enthousiasme ontvangen door de verraste bewoners van de zorginstellingen. 

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuinen Zwolle-Zuid en Stadshagen. In deze tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. Dit jaar worden voor de zevende keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle.

Zelfgekweekte zonnebloemen
Een groep van ongeveer 30 kinderen heeft de zelfgekweekte zonnebloemen bij Driezorg- en Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle-Zuid en het zorg- en servicecentrum het Zonnehuis in Stadshagen aangeboden. De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle.

Er zijn drie jeugdtuinen in Zwolle:

  • Tuin Stadshagen, aan de Oude Wetering
  • Tuin Aa-landen/Holtenbroek, aan de Pergolesistraat.
  • Tuin Zwolle-Zuid, aan de Oude Deventerstraatweg

Meer informatie over jeugdtuinen is te vinden op www.rova.nl/jeugdtuinen en de activiteiten in de tuinen zijn te volgen via www.facebook.com/jeugtuineninzwolle.

Meer functionaliteiten in vernieuwde ROVA-app

De vernieuwde ROVA-app staat in de appstores. Naast de compleet vernieuwde look and feel geeft de nieuwe app u meer info...
Bekijk