“Dit is leuker dan pianoles!”

“Dit is leuker dan pianoles!”


in Inwoners
Delen

Bijna 300 kinderen, van 9 tot en met 11 jaar oud, tuinieren dit seizoen in één van de Jeugdtuinen van Zwolle. In Zwolle-Zuid, Holtenbroek/ AAlanden en in Stadshagen steken deze kinderen, geholpen door tientallen vrijwilligers én de tuinmannen van ROVA elke week hun handen uit de mouwen.

Bij de start van het tuinseizoen, begin april, was er slechts zwarte grond te zien, maar tijdens de Kijk- en proefavonden in juli was het één en al groenten en bloemen. Er kon ook worden geproefd van zoete en hartige hapjes, gemaakt met ingrediënten uit de tuinen. De kinderen lieten hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes vol trots zien wat ze in de Jeugdtuin verbouwen. Tuinbonen, bloemkool, uien, prei, rode kool, courgettes, maar ook prachtige bloemen. De kinderen werken twee keer per week een uur in hun tuintje en nemen hun oogst mee naar huis, als het zover is. En dat is eigenlijk nog leuker dan pianoles, werd ons verklapt!

Is een Jeugdtuintje ook echt iets voor jouw zoon of dochter? In het voorjaar van 2020 krijgen alle kinderen van 9, 10 en 11 jaar een brief thuis waarin ze worden uitgenodigd om zich aan te melden. Zou je vrijwilliger in een Jeugdtuin willen worden? Neem dan gerust contact op via jeugdtuinen@rova.nl.

8 juni: Wereld Oceanen Dag. Draagt u ook een steentje bij?

Vandaag, 8 juni, is het Wereld Oceanen Dag. Op deze dag staan we stil bij al het moois wat de oceaan te bieden heeft en ...
Bekijk