8 juni: Wereld Oceanen Dag. Draagt u ook een steentje bij?

8 juni: Wereld Oceanen Dag. Draagt u ook een steentje bij?


in Inwoners
Delen

Vandaag, 8 juni, is het Wereld Oceanen Dag. Op deze dag staan we stil bij al het moois wat de oceaan te bieden heeft en wordt gevraagd om bescherming van de wereldzeeën. Oceanen zijn belangrijk voor ons dagelijks leven; ze leveren zuurstof, voedsel en grondstoffen voor medicijnen. Ook reguleren ze het klimaat. Op 8 juni hebben we aandacht voor de vervuiling van de oceanen en hoe we dat kunnen voorkomen. Onze oceanen worden door vooral plastic vervuild. Staat u net als wij stil bij Wereld Oceaan Dag? Alle beetjes helpen, iedereen kan een steentje bijdragen aan het behouden van onze aarde.

Wat doet ROVA?

Door kunststof gescheiden in te zamelen kan dit gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Hiermee voorkomen we dat het in zee komt. Via ons programma Mooi Schoon zetten we ons samen met inwoners en andere organisaties in om zwerfafval tegen te gaan en houden we de oevers van onze rivieren schoon.

Wat kunt u doen?

Door uw kunststof verpakkingen gescheiden in te leveren, voorkomt u dat dit plastic in het milieu komt. Zo kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Verder kunt u er op letten dat u afval in een afvalbak gooit of meeneemt naar een plek waar u het (gescheiden) weg kunt gooien. Op die manier komt het zwerfvuil niet in het water terecht. Voorkomen is natuurlijk nog beter. Probeer daarom tijdens het boodschappen doen de onnodige verpakkingen te voorkomen. Dat kan vaak al heel gemakkelijk door zelf een tas of een bakje mee te nemen naar de winkel. Zo voorkomen we het gebruik van nieuwe grondstoffen en sparen we de aarde.

Meer weten over goed afval scheiden?
Kijk op https://www.rova.nl/wat-hoort-waar
Meer weten over verpakkingsvrij boodschappen doen?
Kijk op www.verpakkingsvrij.nu

 

 

 

Nationale Biodiversiteitsdag op 22 mei 2019

Op 22 mei 2019 is het de Nationale Biodiversiteitsdag. Maar wat is biodiversiteit en waarom is het belangrijk? "Bio" bet...
Bekijk