5 juni: Wereldmilieudag. Draagt u ook een steentje bij?

5 juni: Wereldmilieudag. Draagt u ook een steentje bij?


in Inwoners
Delen

Vandaag, 5 juni, is het Wereldmilieudag. Deze dag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. Het doel is om mensen stil te laten staan bij ons milieu. Het geeft aan hoe belangrijk het milieu is en wat we kunnen doen om het te behouden en te verbeteren. Inmiddels doen 143 landen hieraan mee. Elk jaar heeft een ander thema, dit jaar is het thema “Beat Air Pollution” (“versla luchtvervuiling”). Staat u net als wij stil bij Wereldmilieudag? Alle beetjes helpen, iedereen kan een steentje bijdragen aan het verbeteren van onze aarde.

Wat doet ROVA?
Goede zorg voor het milieu is onderdeel van onze taken. Zo houden we bij al ons groenbeheer rekening met de biodiversiteit en halen we afval en grondstoffen gescheiden op. Ook proberen we onze bijdrage aan luchtvervuiling te minimaliseren, bijvoorbeeld door het rijden op groen gas en elektriciteit. Dat proberen we steeds te verbeteren. Zo helpen we bijvoorbeeld bij ontwikkelen van een volledig elektrische zijlader voor de inzameling van grondstoffen.

Wat kunt u doen?
Door het goed scheiden van afval voorkomt u dat dit verbrand moet worden. Grondstoffen die goed gescheiden worden kunnen we hergebruiken voor het maken van nieuwe producten. Voorkomen is natuurlijk nog beter. Probeert u daarom tijdens het boodschappen doen de onnodige verpakkingen te voorkomen. Dat kan vaak al heel gemakkelijk door zelf een tas of een bakje mee te nemen naar de winkel. Zo voorkomen we het gebruik van nieuwe grondstoffen en sparen we de aarde.

Meer weten over goed afval scheiden? Kijk op rova.nl/scheidingswijzer
Meer weten over verpakkingsvrij boodschappen doen? Kijk op www.verpakkingsvrij.nu

Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2020 niet meer verstuurd

Vanaf vandaag, dinsdag 3 november, stoppen we met het drukken en verzenden van papieren inzamelkalenders voor de laatste...
Bekijk