Verpakkingsvrij, het hoeft niet ingewikkeld

Verpakkingsvrij, het hoeft niet ingewikkeld


in Inwoners
Delen

In de week van de circulaire economie draait het de hele week om het sluiten van ketens en het slim inzetten van eerder gebruikte grondstoffen. Vandaag vertellen we over een project dat zich met een andere invalshoek richt op de circulaire economie; Verpakkingsvrij. Dit project richt zich op het voorkomen van onnodige verpakkingen.

Ruim 20% van ons afval bestaat nog uit verpakkingen, zoals plastic tasjes. Dat is een enorme berg, zeker als je bedenkt dat een tasje of een zakje uit de winkel gemiddeld nog geen 20 minuten wordt gebruikt. Daarna belanden de zakjes bij het afval.

Met het initiatief Verpakkingsvrij, het hoeft niet ingewikkeld willen we vooral mensen bewust maken van de hoeveelheid verpakkingen die we gebruiken, en laten zien hoe we ze kunnen voorkomen. Elke keer dat je nee zegt tegen een onnodige verpakking helpt dat al.

Uniek in dit initiatief is de samenwerking met deelnemende winkeliers. Met een raamsticker en een vermelding op website www.verpakkingsvrij.nu zijn de winkels die verpakkingsvrij promoten herkenbaar. Op de website staan ook praktische tips en blogs van twee ervaringsexperts die al heel bewust omgaan met verpakkingen. Daarnaast is er een online community op Facebook van betrokken deelnemers.

Lees meer over circulaire economie op: www.rova.nl/weekvandece

Brand in vergistingsinstallatie ROVA Zwolle

Zaterdag 1 juni is rond de middag brand ontstaan in de vergistingsinstallatie bij ROVA in Zwolle. Doordat de brand vroeg...
Bekijk