Zeven mensen met succes naar betaald werk


in Inwoners
Delen

In het eerste jaar dat Road2Work IJssel-Vecht bestaat, zijn er al zeven mensen heeft begeleid naar betaald werk.

Het re-integratiebedrijf Road2Work is actief voor de gemeenten Raalte, Dalfsen en Zwartewaterland. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen werkervaring op bij Road2Work. Deze werkervaring bestaat uit het sorteren en demonteren van afgedankte elektrische apparaten. Daardoor wordt het milieu minder belast met schadelijke stoffen.

Mensen die al langere tijd van een uitkering moeten leven, zijn meestal niet meer gewend om te werken. Daardoor worden zij als werknemer minder interessant voor bedrijven. Bij Road2Work doen mensen in een bedrijfsmatige omgeving werkervaring op, zonder dat er direct de druk is om een prestatie te leveren. Mensen kunnen daardoor weer arbeidsvaardigheden aanleren, zodat ze na verloop van tijd klaar zijn voor een betaalde baan. Bij Road2Work gelden dezelfde regels als bij ieder ander bedrijf, alleen krijgen mensen meer de gelegenheid om langzamerhand weer te wennen aan het arbeidsproces. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding.

De werkzaamheden bestaan uit het sorteren en demonteren van afgedankte elektrische apparaten. Deze apparaten worden ingezameld in samenwerking met Wecycle, ROVA en de kringloopwinkels in de regio. Met containers vol komen deze binnen bij de vestiging van Road2Work in Dalfsen. In 2017 is er vanaf de start in april ruim 980 ton elektrisch afval verwerkt. Dit heeft geleid tot hergebruik van grondstoffen en een aanzienlijke milieuwinst.

Directeur Erik Schalk is erg blij met het resultaat: “Het doet mij goed dat er weer zeven mensen aan het werk zijn in een betaalde baan. Daar draait het uiteindelijk om bij Road2Work, wij zijn slechts een middel om mensen verder te helpen in de weg naar werk.”

Wethouder Ruud van Leeuwen prijst het initiatief: “Road2work is voor mij hét voorbeeld van 1 + 1= meer dan 2. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen zowel sociale als praktische vaardigheden op voor diezelfde arbeidsmarkt. Ze werken samen aan het demonteren van apparaten, variërend van wasmachines tot mobiele telefoons. Op deze wijze wordt ook nog eens fors bijgedragen aan de circulaire economie. Je ziet dat het gevoel van eigenwaarde terug keert. Volgens mij is het besef dat je er toe doet en gezien wordt ontzettend belangrijk.”

Gemeente Zwolle en ROVA starten met innovatieve methode om status verkeersborden te controleren

Gemeente Zwolle en ROVA starten met een pilot om het beheer van de Zwolse verkeersborden te optimaliseren met behulp van...
Bekijk