ROVA tekent intentieovereenkomst Alliantie Smart Zwolle

Afgelopen maandag tekende Victor van Dijk namens ROVA de intentieovereenkomst Alliantie Smart Zwolle.

Partners van de Alliantie Smart Zwolle richten zich op het bundelen van kennis en data en willen op deze manier samenwerken aan een vitale regio. De partijen die de alliantie ondertekenen spreken af om extra inspanningen te doen voor maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan klimaatverandering, energiestransitie, gezond oud worden en mobiliteit.

Naast ROVA tekenden de volgende partners de alliantie: gemeente Zwolle, deltaWonen, Esri Nederland, Witteveen+Bos, Rabobank, Vitens en Hogeschool Windesheim. Rond een aantal thema's trekt de alliantie hierin samen op met Enexis en de provincie Overijssel.

Het delen van middelen is een belangrijk onderdeel voor verdere digitalisering en anders werken met data. Een slimme stad en regio vergroot bijvoorbeeld de kansen voor studenten op een interessante baan of project. Door inwoners van Zwolle meer inzicht te geven in data, kunnen zij betere beslissingen nemen en slimmere en meer duurzame keuzes maken.

De intentie heeft een looptijd van vier jaar. Na twee jaar wordt bepaald of de partners voldoende op koers liggen.

ROVA en VVN leren kinderen over de dode hoek

ROVA en Veilig Verkeer Nederland trekken samen op om de verkeersveiligheid te verbeteren. Deze week zijn twee chauffeurs...