Doe mee met pmd!

Doe mee met pmd!


in Inwoners
Delen

Vijf afvalinzamelaars, waaronder ROVA, zijn een communicatiecampagne gestart om de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) te verbeteren. Op dit moment zit er nog te veel materiaal bij het pmd dat er niet in hoort, zoals tuinstoelen, speelgoed, vijverfolie en medisch materiaal. Dat geeft problemen in de verwerking van pmd.

De inzameling van pmd is sinds de start succesvol. Uit onderzoek onder 600 huishoudens blijkt dat 95% van de inwoners bereid is om pmd te scheiden. 

Uit het onderzoek blijkt ook dat de kennis over pmd nog beter kan. Niet iedereen weet dat het bij pmd alleen om verpakkingen gaat. Ook is voor veel inwoners onduidelijk dat drankenkartons bij pmd horen.

De communicatiecampagne richt zich daarom vooral op het vergroten van kennis, over wat bij pmd mag. En op achtergrondinformatie, waarom pmd scheiden belangrijk is. Centrale onderdeel van de campagne is de website www.doemeemetpmd.nl.

De afvalinzamelaars die het initiatief hebben genomen voor deze campagne, werken samen voor zeventig gemeenten.

Gemeente Zwolle en ROVA starten met innovatieve methode om status verkeersborden te controleren

Gemeente Zwolle en ROVA starten met een pilot om het beheer van de Zwolse verkeersborden te optimaliseren met behulp van...
Bekijk