Waar kan ik asbest aanbieden?

Waar kan ik asbest aanbieden?


in Inwoners
Delen

U kunt asbest tegen betaling aanbieden bij onze ROVA-milieubrengstations. Asbest is een gevaarlijke stof en wordt daarom alleen geaccepteerd als u het op de volgende wijze aanbiedt:

- Verpak het asbest dubbel en luchtdicht in landbouwplastic- of asbestfolie. Als het asbest in ondoorzichtig folie is verpakt, zorg er dan voor dat het folie is voorzien van de tekst ‘asbest bevattend’.

- Zorg ervoor dat u handzame pakketten aanbiedt, u zult de asbestplaten zelf in de daarvoor bestemde container moeten leggen. (Bij een grote hoeveelheid kunt u contact opnemen met ROVA).

- Wilt u scherpe kanten beschermen of afplakken zodat deze het folie niet beschadigen?

- Asbestfolie is tegen betaling te verkrijgen op ons brengstation (u mag het asbest niet op onze locaties verpakken).

- Materialen waarvan niet zeker is of het asbest bevat kunt u ook aanbieden, deze worden wel als asbest-verdacht behandeld en moeten daarom ook ingepakt worden volgens bovenstaande aanbiedregels.

Let op! In de gemeenten Amersfoort, Hardenberg, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Zwartewaterland en Zwolle gelden speciale voorwaarden voor het aanbieden van Asbest. Voer uw postcode en huisnummer in op deze website voor gemeente specifieke informatie.

Klik hier voor de dichtstbijzijnde ROVA-milieubrengstations en tarieven.