Leren & Doen

Educatie en voorlichting zijn belangrijke instrumenten om verbonden te blijven met de omgeving om ons heen. Onze Groentour is al jaren succesvol voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen. Ook ontvangen we regelmatig bestuurders, ambtenaren en inwoners van de gemeenten, studenten van middelbaar en hoger onderwijs en overige geïnteresseerden vanuit ons netwerk.

Leren & Doen

Met twee Groenbussen regelen wij het vervoer van schoolklassen naar één van de ROVA-locaties. Een service die door de scholen zeer wordt gewaardeerd!

Eén van de Groenbussen van ROVA.Leerlingen leren dat alles dat nu afval lijkt, eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn waar weer nieuwe spullen van gemaakt kunnen worden. Met behulp van het grondstoffenspel, de afvalquiz en een rondleiding over het terrein, leren kinderen wat er met hun afval gebeurt en dat het belangrijk is om zuinig met grondstoffen om te gaan.Leerlingen leren dat alles dat nu afval lijkt, eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn.

ROVA wil vakbekwame en bij voorkeur jonge talenten in de regio, aantrekken, bereiken en enthousiasmeren. Om dat te bereiken ontvangen wij jaarlijks VMBO- en MBO-leerlingen voor een beroepenoriëntatie; de handen uit de mouwen en ervaren zijn daarbij sleutelwoorden.

ROVA ontvangt VMBO- en MBO-leerlingen voor een beroepenoriëntatie.